در روش فورجینگ میلگرد عمل حرارت دهی انتهای میلگردها توسط یک مشعل با گاز سوختنی اکسی استیلن انجام می شود که باعث خمیری شدن دو سر میلگردها میشود ، همزمان فشار بالای هیدرولیک بر روی دو میلگرد که به حالت سر به سر روبروی یکدیگر قرار گرفته و در داخل یک گیره نگهدارنده مهار شده اند، اعمال گردیده و جوشکاری صورت می گیرد. زمانی که درجه حرارت به ۱۲۰۰-۱۳۰۰ درجه سانتیگراد می رسد (ناحیه خمیری)، مولکول های میلگرد انرژی فعالسازی کافی را به دست آورده و سپس مولکولهای میلگردها در ناحیه فصل مشترک در یکدیگر نفوذ کرده و با یکدیگر ترکیب می شوند که در این حالت پیوند مولکولی برقرار شده و تبلور مجدد اتفاق می افتد که در این حالت جوشکاری دو سر میلگردها انجام می پذیرد.
شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد ، در کشور ژاپن اکثر میلگردهای فولادی توسط روش فورجینگ سر به سر میلگرد به یکدیگر متصل و جوشکاری می گردند که دلیل این امر مزایای این روش نسبت به سایر روش های اتصال در اجرا می باشد. همچنین در کشور ژاپن انجمن جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد تاسیس و فعالیت بیش از ۲۰۰ عضو پیمانکار و صنعتگر مرتبط با این صنعت توسط آن راهبری می گردد. جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد به عنوان یک روش جوشکاری فاز جامد محسوب می شود که در آن، اتصال بدون ذوب کامل فلز پایه انجام می گردد. به دلیل نبود عنصر واسطه برای اتصال دو قطعه در این روش این نوع جوش از مزایای خوبی نسبت به روش های متداول و معمول برخوردار می باشد.
در این روش صاف و صیقلی بودن سطوح انتهایی میلگردهای جوش شونده و عاری بودن از هرگونه گرد و خاک و چربی و لایه اکسیدی، بسیار حائز اهمیت می باشد به نحوی که وجود هر یک از این آلودگی ها در فصل مشترک جوش، باعث عدم استحکام و برقراری جوش سالم در این نوع اتصال می گردد. استفاده از تجهیزات برشکاری و لبه سازی ساخته شده برای این روش جوشکاری الزامی و اجباری می باشد.
فرآیند جوشکاری سر به سر میلگرد یک فرآیند جوشکاری از زیر شاخه های جوش اکسی استیلن می باشد که حرارت حاصل از سوخت گاز با فشار هیدرولیک باعث پیوند بین مولکولی در میلگرد شده و اتصالی بسیار محکم و مطمئن به جود می آورد.
روشهای کنترل کیفیت فورجینگ میلگرد
همانطور که گفته شد، در جوش سر به سر میلگرد، حساسیتهای زیادی وجود دارند. هرگونه عدم مهارت از سوی مسئول انجام عملیات، عوامل محیطی مخرب و یا عواملی که باعث بروز اکسیداسیون در محل اتصال دو میلگرد شوند، از کیفیت جوش خواهند کاست.
ازآنجاکه بیشتر مصارف میلگردهای جوشخورده با روش فورجینگ، در ساختمانسازی و ریلهای خط آهن است، عدم کیفیت آنها میتواند، خسارات جبرانناپذیری به بار بیاورد. در اینجا، چند روش سنتی و جدید کنترل کیفیت جوش سر به سر میلگرد را مرور میکنیم.
فلزهای مناسب جوش فورجینگ
امروزه در صنعت ساختمانسازی استحکام و مقاومسازی سازه یکی از مسائل مهم برای کارفرمایان است که اهمیت آن در برنامهریزی پروژه بسیار حیاتی میباشد، ازاینرو کارشناسان روش جوشکاری فورج را برای مقاومسازی مناسب دانستهاند و تقریباً در تمامی پروژههای ساخت ساختمانهای اداری، مسکونی و… از آن استفاده میکنند.
یکی از مزایای جوش فورجینگ این است که بیشتر فلزات برای این نوع جوشکاری مناسب هستند.
از جمله فلزهای مناسب جوش فورجینگ عبارتاند از :
- فولادهای آلیاژی
- فولادهای کربنی
- آلومینیوم
- برنج
- مس
مزایای جوش فورج میلگرد :
جوش فورجینگ یعنی ساخت قطعههای فلزی با وارد کردن فشار و ضربه، بدین صورت که قطعهی اولیه در میان دو نیمهی قالب قرار میگیرد ، سپس با نیروی زیاد به آرامی و گاهی ضربه ای قطعه گداخته میشود و شکل و فرم قالب را به خود میگیرد.
مابقی اضافی فلز نیز وارد حفرهی فلاش میشود و بعدا مس توان آن را از قطعه جدا کرد.
مزایای جوش فورجینگ میلگرد باعث شده است که کاربردهای زیادی داشته باشد برای مثال :
- جوش میلگردهای فونداسیون
- یکی از مزایای جوش فورجینگ امکان جوش میلگردهای ریشه کوتاه است.
- دیوارهای برشی ، ستونها و شمع ها
- فورجینگ میلگرد های تیر برق
- اتصال بولتهای آسیب دیده و شکسته ( بولت های ضایعاتی )
برای مشاوره از طریق برنامه های تلگرام – واتس اپ – اینستاگرام و همچنین تماس تلفنی در ارتباط باشید.