معرفی و بررسی دریل مگنت | دریل مگنت چیست
دریل مگنت چیست؟ دریل مگنت یا مغناطیسی که به آن دریل ستونی یا دریل رادیال نیز گفته میشود، دستگاهی قابل حمل است که از یک آهنربا که معمولا در انتهای پایه آن قرار دارد تشکیل شده و جهت سوراخکاری و برش فولاد یا مواد مشابه به کار می رود. این دریل ها در موقعیت های سخت مانند تیرهای ساختمانی، قطعات فلزی عمودی و… که دسترسی راحت برای اجرای عملیات وجود ندارد، مورد استفاده قرار می گیرند.
پایه مغناطیسی به سطح فلز متصل می شود و با ثابت کردن دریل در موقعیت مورد نظر، سوراخکاری یا برش بر روی فلز صورت می گیرد. دریل مگنت در هر سطح فلزی قرار می گیرد و با یک دکمه، آهنربا الکتریکی آن فعال شده و به اصطلاح فیکس می شود و شما می توانید عملیات سوراخکاری را انجام دهید. در نظر داشته باشید بعد از پایان کار، مگنت را خاموش کرده و دستگاه را دوباره جابجا کنید.
مواقعی که در آن قدرت چسبندگی آهنربا پایین میآید شامل موارد زیر می باشد: هنگامی که ضخامت مواد کمتر از ۳.۸ اینچ (۱۰ سانتی متر) است، لایهای از روکش یا رنگ روی مواد است، بین مواد و آهنربا تراشه و گرد و خاک و چربی است، فقط قسمتی از آهنربا روی سطح کار موردنظر است، سطح خمیده است.
دریل مگنت با پایه مگنت قابل حمل این امکان را به شما میدهد تا به جای انتقال قطعه به محل دریل، دریل مگنت را به محل قطعه مورد نظر ببرید. دریل مغناطیسی قابل حمل در هر موقعیتی اعم از عمودی، افقی و یا بالاسری (وارونه) و همچنین در ارتفاع بالا نیز مورد استفاده است. بعد از حفر سوراخ توسط دستگاه باید موتور را خاموش کنید، مطئمن شوید قطعه دورریز جدا شده باشد و تیغه برش و اطراف و زیر آهنربا را از هرگونه تراشه بزدایید.
موارد استفاده دریل مگنت:
- ساخت سازه های فلزی
- سوله سازی ها
- بازسازی پل
- استخراج معدن
- کشتیسازی
- خطوط لوله در حوزههای دریایی و نفت
- کارگاه های آهنگری و جوشکاری
- صنایع راه آهن
- تاسسیات و نگهداری
- خدمات تعمیرات سیار (تعمیرات در محل)
- کارگاه های CNC و قالب سازی
دریل مگنت دارای انواعی چون برقی، پنوماتیک، هیدرولیک، شارژی می باشد که در ادامه به توضیح مختصری از هر کدام می پردازیم:
دریل مگنت برقی (Electric)
رایج ترین نوع دریل های مگنتی ،مدل برقی هستند. آنها معمولا سبک، ارزان و در اندازه های مختلف در بازار به فروش می رسند. برای شروع کار تنها کافیست دریل را به یک منبع انرژی (پریز برق) وصل کنید.
دریل مگنت پنوماتیک (Pneumatic)
مدل پنوماتیک به جای جریان برق از هوای فشرده استفاده می کند. این مدل برای محیط هایی که دارای مواد قابل اشتعال بوده و حضور آب برای اجرای کار ایجاد مشکل می کند، مناسب است.
دریل مگنت هیدرولیک (Hydraulic)
مدل هیدرولیک با مدل های برقی و پنوماتیک کمی تفاوت دارد و معمولا در برنامه های کاربردی زیر آب استفاده می شود. در مدل هیدرولیک از سیستم حلقه بسته استفاده شده است، بدین منظور که از ورود آب به محفظه موتور جلوگیری می کند. این مدل گران ترین نوع دریل های مگنتی است.
دریل مگنت شارژی (Cordless)
فناوری جدیدی در دریل مگنت شارژی استفاده شده است. این نوع از دریل های مگنت بسیار گران هستند و حدودا دو برابر دریل های برقی مشابه قیمت دارند. این دریل ها با کیفیت و عملکرد بهینه و عمر طولانی و کاملا حرفه ای دارای باتری لیتیومی و پایه مغناطیسی بسیار قدرتمند می باشند.
قابلیتهای دریل مگنت:
- سامانه محفظه خنککننده
- آهنربا بر پایه مفصل چرخان
- جعبهدنده چندسرعته
- تغذیه برق
- سهنظامهای دریل
- وفقدهنده های لوله
- خزینه زنی
- قلاویزکاری
- وفقدهندههای میلهای
نکات قابل توجه در مورد دریل مگنت:
- حالت مغناطیسی (آهنربا) دریل تنها به فلزات آهنی می چسبد و برای فلزات دیگر کاربردی ندارد.
- دریل مگنتی می تواند در موقعیت افقی و بالاسری مورد استفاده قرار گیرد.
- آهنربا معمولا الکترومغناطیسی است و فقط قدرت کافی برای نگه داشتن دریل را دارد. اگر به هر نحوی منبع برق قطع شود، آهنربا دیگر کار نکرده و دستگاه از سطح جدا شده و سقوط خواهد کرد (اگر از زنجیر ایمنی استفاده نشود).
- به منظور ثابت کردن دریل در محل مورد نظر ، پایه مغناطیسی به سطح فلز وصل شده و عمل سوراخکاری یا برش فلز انجام می شود. دریل های مگنتی یکی از بهترین نمونه های دریل برای سوراخکاری با دقت بالا و سرعت زیاد در مکان های صعب العبور هستند.
- قبل از اتصال دریل مگنت به فولاد، برای چسبندگی بیشتر باید سطح کار را کاملا تمیز کرد.
نکات ایمنی مورد توجه هنگام استفاده از دریل:
سطوح ناهموار یا تجمع ضایعات بزرگ از دستیابی آهنربا به قدرت چسبندگی بهینه جلوگیری میکند که میتواند باعث تغییر جهت یا بلندشدن دریل در هنگام عملیات شود. همچنین زنجیر یا بند ایمنی از آسیبرسانی دریل در هنگام تغییر جهت جلوگیری میکند. اگر در هنگام برش دریل تغییر جهت داده یا بلند شود، به احتمال زیاد تیغه برش میشکند.
انتخاب دریل مگنتی به موارد زیر بستگی دارد:
- کاربرد
- قطر سوراخ
- محیط کار
- تعداد سوراخها
- محدودیتهای فضا
- الزامات سرعت سوراخکاری
- عمق سوراخی که باید ایجاد شود
- نوع موادی که باید سوراخکاری شوند
مشاهده و خرید دریل مگنت از برندهای اروپایی مانند بوش، دیوالت، متابو فاین، دزنت در فروشگاه کالا عمران
برای خرید بهترین دریل مگنت متناسب با پروژه کار خود باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
1- قدرت موتور : قدرت خروجی یکی از مهمترین پارامترهای مورد نظر هنگام خرید است. قدرت موتور هر دریل مگنتی تا حد زیادی متفاوت از هم است، مقدار قدرت موتور دریل متناسب با حجم کار است. برای عمل سوراخکاری بر روی قطعات فولاد ضخیم باید قدرت موتور دریل بالاتر باشد. موتورهای با توان پایین تر که معمولا کوچکتر هم هستند برای کارهای سبک مورد استفاده قرار می گیرند.
2- طراحی دریل : در این مورد وزن کم و مجهز بودن دسته های دوگانه دریل برای راحتی کاربر و تسلط بر سطح کار و همچنین دسته کمکی با قابلیت جابجایی در دو طرف دستگاه برای افراد راست دست و چپ دست.
3- قدرت مغناطیسی : میزان قدرت اتصال دریل مگنت به سطح کار فولادی یا ابزار باید در حدی باشد که دچار لغزش حین کار نباشد و قدرت مغناطیسی کم ممکن است موجب سقوط و آسیب دیدگی ابزار شود.
4-سبکی : به طور معمول دریل های مگنتی ابزار های بزرگی هستند که موجب وزن زیاد دستگاه خواهد شد. برای کار در فضاهای کوچک یا پروژه های سبک بهتر است دریل مگنت انتخابی شما برای جابجایی ابزار سبکی باشد.
5- قیمت دریل مگنت : به نسبت انواع دیگر دریل ها ابزاری گران قیمت تر می باشند.
فروشگاه کالا عمران دارای طیف وسیعی از محصولات تاسیساتی از برترین برند های ایرانی می باشد. این سبک از محصولات را می توانید در دسته نصب و تاسیسات مشاهده کنید. تمامی محصولات این مجموعه دارای گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی کالا می باشند. برای دریافت مشاوره تخصصی از طریق برنامه های تلگرام – واتس اپ – اینستاگرام و همچنین تماس تلفنی با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.