مشاوره خرید و پشتیبانی

021-63941 و 28424663

آشنایی با جوشکاری سلولزی

اشتراک گذاری:

فهرست مطالب

جوشکاری چیست؟ جوش سلولزی

حرفه‌ جوشکاری یکی از مهارت‌ هایی است که به تخصص و تجربه نیاز دارد. به طور کلی به روند وصل کردن دو قطعه‌ فلزی یا غیر فلزی به یک‌ دیگر از طریق گرم کردن و ذوب کردن مواد، جوشکاری گفته می‌شود. یکی از روش های جوشکاری جوش سلولزی است. جوشکاری شاخه‌های گوناگونی دارد که با توجه به موارد مختلفی مانند جنس فلز، میزان ظرافت، کیفیت جوش و محل اتصال دو قطعه انتخاب می‌گردد.

جوش سلولوزی

جوش سلولوزی یکی از روش های جوشکاری است که با الکترود سلولوزی انجام می شود و دلیل نامگذاری آن نیز ،استفاده از الکترود سلولوزی است. برای انجام جوشکاری سلولوزی به دستگاه هایی احتیاج داریم که بتوانند این نوع جوش را انجام دهند. انواع مختلفی از جوشکاری ذوبی وجود دارد که در آنها از سلولوز استفاده می شود .

آشنایی با جوشکاری سلولزی

الکترود سلولوزی

الکترود سلولزی از انواع الکترودها است که از آن در فرایند جوشکاری ذوبی با قوس الکتریکی استفاده می شود. این الکترود ها با حروف و علامت اختصاری E6010 و E6011 شناخته می شوند. دلیل این کد گذاری این است که در هر کدام از انها از پوشش های حاوی سدیم و پتاسیم استفاده شده است. از هر دوی این کدها می توان در جوشکاری با جریان برق DC استفاده کرد اما حالت دوم را فقط در جریان AC می توان استفاده کرد.

نقش سلولوز در الکترود های جوشکاری

پوشش الکترود های سلولوزی جوشکاری از درصدی پودر سلولز تشکیل شده اند که در زمان سوختن و جوش ،قوس جوشکاری باعث ایجاد و شکل گرفتن گاز های محافظ می شود و این گاز محافظ از فلز ذوب شده در برابر هوای محیط محافظت می کند. در واقع می توان گفت که سلولوز برای این است که با ایجاد گازهای محافظ از فلز و ترکیب آن با هوا محافظت کند. این روش را می توان مشابه با جوشکاری آرگون و co2 دانست.

آشنایی با جوشکاری سلولزی

پوشش الکترود های سلولزی

الکترود ها دارای پوشش های مختلفی هستد. برای ساخت الکترود های سلولزی از موارد مختلفی استفاده می شود و با کمک این پوشش است که می توانیم در روش های خاص از این الکترود استفاده کرد. این پوشش ها مقاومت جوشکاری را بالا می برد. از جمله مواد تشکیل دهنده الکترود سلولوزی می توان به پودر سلولز، سنگ معدن، آهن غنی شده، کربنات ها، سیلیکات های آلومینیوم، اکسید کننده ها و چسب اشاره کرد.

مزایای جوشکاری سلولوزی

جوشکاری با الکترود سلولوزی دارای ویژگی های بسیاری است که باعث استفاده بیشتر از این الکترودها در موارد مختلف شده است. برخی از مزایا جوشکاری سلولزی:

    • مناسب جوشکاری های عمودی
    • مناسب برای جوشکاری پاس
    • سرعت بالا و نفوذ بیشتر
    • کیفیت جوش بالا
    • حجم کم تولید سرباره
    • ایجاد قوس الکتریکی قوی

کاربرد جوش سلولوزی

جوشکاری سلولزی و یا جوشکاری با الکترود سلولزی به خاطر استفاده از سیم جوش یا الکترود سلولوزی در موارد مختلفی کاربرد دارد و به دلیل استحکام بالای جوش از آنها در صنایع استفاده می شود.
مهم ترین کاربردهای جوشکاری سلولزی:

  • اتصالات عمودی
  • جوشکاری خطوط لوله کشی
  • ساخت مخازن
آشنایی با جوشکاری سلولزی

تفاوت الکترود معمولی با سلولزی

از تفاوت های اولیه میان الکترود های معمولی با سلولوزی این است که الکترود های سلولوزی دارای رطوبت هستند و به خاطر داشتن رطوبت نیاز به اکسیداسیون شدن پوشش نیست که این عمر موجب کم شدن فرایند اکسیداسیون کربن نیز می شود. الکترود های سلولزی را نباید در معرض نور آفتاب قرار داد زیرا ممکن است دیگر قابل مصرف نباشند. با توجه به اینکه الکترود های سلولوزی کاملا می سوزند به همین دلیل به نسبت الکترود های دیگر سرباره کمتری ایجاد می کند. الکترود های سلولزی برای همه حالت های جوشکاری مناسب هستند و می توان از آنها استفاده کرد.

دستگاه جوش سلولوزی

دستگاه جوش سلولزی دستگاهی است که این قابلیت را دارد که الکترود سلولزی را ذوب کند این دستگاه ها به عنوان موتور جوش سلولوزی نیز شناخته می شود. ولتاژ خرجی در دستگاه هایی که قابلیت ذوب سلولوز را دارند بالاتر و بیشتر از دستگاه های ساده و سنتی است. به عبارت ساده تر دستگاه جوش سلولوزی دستگاهی است که می توان به وسیله آن جوش سلولزی را انجام داد.

آشنایی با جوشکاری سلولزی

برای آشنایی بیشتر با دستگاه های جوشکاری میتوانید از طریق واتساپ با کارشناسان کالا عمران در ارتباط باشید.

فهرست مطالب

داغ ترین های مهندسی
بهترین سه راهی برق
راهنمای جامع انتخاب بهترین سه راهی برق بازار (آپدیت ۲۰۲۵) + معرفی مدل‌های برتر

راهنمای جامع انتخاب بهترین سه

کاربرد میخ بتن
کاربرد میخ بتن: راهنمای جامع اتصالات مستحکم در سازه‌های نوین

کاربرد میخ بتن: راهنمای جامع

آموزش کار با جک صافکاری
آموزش کار با جک صافکاری

در عرصه پویای تعمیرات بدنه

تفاوت جوشکاری TIG و MMA در چیست؟
تفاوت جوشکاری TIG و MMA در چیست؟

تفاوت جوشکاری TIG و MMA

مشکلات رایج در جوشکاری با الکترود آما
مشکلات رایج در جوشکاری با الکترود آما

در دنیای صنعت، ساخت وساز

تفاوت قوس الکتریکی الکترود روتیلی و الکترود قلیایی میکا
تفاوت قوس الکتریکی الکترود روتیلی و الکترود قلیایی میکا

در فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی

تبلیغات
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
ما را در تلگرام دنبال کنید
ما را در تلگرام دنبال کنید
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
کالا عمران را در فضای مجازی دنیال کنید

شبکه‌های اجتماعی کالا عمران سریع‌ترین روش دسترسی به اخبار مهندسی، معماری وابزار است. اگر می‌خواهید به‌روز باشید، شبکه‌های اجتماعی کالا عمران را دنبال کنید.

  • Instagram
  • whatsapp
  • Youtube